Qui sommes-nous ? Le Chat, Gédéon & Marcel

12 jaren grote werken, met hoogtepunten en laagtepunten, veel werk en daarbij drie kleine kinderen. Dat is de tijd die Julie en Mathieu nodig hadden om vandaag de deuren van het familiaal huis te openen met de Kamers van « le Chat » de Kat.

De eigenaars  wijden zich ten volle aan hun passies. Julie zoekt antieke of oude voorwerpen met een speciaal verleden, een verhaal of karakter. Voor  Mathieu zijn natuur, familie, knutselen en muziek drukke bezigheden.

Het is zeker dat deze passies hen gedreven hebben om deze oude gebouwen te herstellen met het doel er mensen van alle horizonten te ontvangen en met de gasten hun passies te kunnen delen. Zij willen in alle eenvoud ontvangen, net zoals ze dat doen met vrienden en familie. Zij willen ook hun streek, waar ze zoveel van houden, helpen ontdekken.

   

Le Chat, Gédéon & Marcel Le Chat, Gédéon & Marcel

JULIE VOLGENS MATHIEU

« Ingevoerd stukje » uit Waver, Julie volgde mij naar « la Gaume ». Beste partner op een vlomarkt of in een vlowinkel, ze is de ideale vriendin die men graag mee heeft, elke keer, als de keuze van een aankoop moeilijk is ! Het is trouwens Julie die overal de versiering verzorgt tot in de kleinste details.

Vlomarkten en -winkels bezoeken is haar passie.  Een passie die rekening houdt met « elk klein detail dat alles kan veranderen » : de kleur, de materie, het voorwerp zelf, dat ze ontdekt in winkel of markt.

Zorg dragen voor mensen rondom haar is haar tweede passie.  Ze zal haar gasten vertroetelen, zij zullen zeker niets te kort komen. Ze trippelt van ongeduld om haar gasten te ontvangen. Daarom wordt de tafel steeds op de vooravond van uw aankomst gedekt.

Le Chat, Gédéon & Marcel
Le Chat, Gédéon & Marcel Le Chat, Gédéon & Marcel

MATHIEU VOLGENS JULIE

Met een grote liefde voor zijn streek, 
verdedigt Mathieu zijn wortels met hart en ziel.
« La Gaume » verlaten,.. onmogelijk ! 
Hij is erin geslaagd mij te overhalen,
ik die 150 km daar vandaan woonde,
om alles te verlaten en naar Sainte Cécile te komen.

12 jaar later, 3 prachtige kinderen,
2 (3 binnen kort) knusse plekjes gecreëerd,
ik heb helemaal geen spijt.

Knutselaar in de ziel,
maakte hij van ons huis een juweeltje
en een echt warm knus plekje waar
het goed en aangenaam is te leven.
Hij wil plekjes creëren waar vriendelijkheid
en gastvrijheid de top zijn,
tijd om mekaar te leren kennen rond de schouw....
En zeker bij de aperitief, niet waar ? 
 

Le Chat, Gédéon & Marcel